

מבנה מודולרי

יחידות הלימוד בנויות באופן מודולרי כך שניתן בכל רגע נתון להתאים אותן ללמידה היברידית על פי החלטת המורה ועל פי צרכי השעה. מערכי הלימוד בנויים כך שניתן יהיה להעביר אותם כשיעורים מקוונים במתכונת של "למידה מרחוק" באופן מלא; לשלב מפגשים פיסיים עם עבודה מרחוק; או להעבירם כשיעורים פיסיים בלבד תוך שימוש באמצעים טכנולוגיים משותפים (כיתת מחשבים, טלפונים סלולריים אישיים, או אפילו מחשב יחיד של המורה בכיתה).
מילה מצוות מרכז דיאלוגוס

תהליך פיתוח יחידות הלימוד כמו גם הטמעתן בשטח נעשה בשיתוף פעולה ובדיאלוג מתמיד עם אנשי שטח בבתי ספר שונים. על מנת להמשיך לשפר, לדייק ולהעשיר את הקיים, נשמח מאוד לפתוח ערוץ תקשורת למשוב ולשיח שיוכל לתת אינדיקציה נוספת על השימוש בחומרים במסגרות שונות. כמו כן, נשמח לחשוב יחד על רעיונות נוספים ו/או שיתופי פעולה לקראת פיתוח עתידי של יחידות לימוד דיאלוגיות- היברידיות נוספות.
מהי למידה היברידית דיאלוגית?

למידה היברידית היא למידה המאפשרת שילוב בין מרחב פיסי למרחב וירטואלי, ובין זמן פעילות משותף (סינכרוני) לפעילות בזמנים שונים (א-סינכרוני). היא מאפשרת יצירת התאמות בהתאם למקום ולתנאי הלמידה הנדרשים, וכן התאמות לצרכים האישיים של הלומדות והלומדים.
השילובים השונים של אפשרויות למידה מספקים קרקע רחבה לסוגים שונים של שיח ולפיתוח חשיבה משותפת. הם גם מאפשרים התאמות אישיות לקיום אינטראקציה תוך שימוש במגוון פלטפורמות ואופנים. למידה היברידית דיאלוגית מבוססת על קיום שיח מתמיד בפלטפורמות שונות - דבורות, כתובות, מוקלטות, מאויירות, ועוד. היא מאפשרת ללומדות וללומדים להבנות ידע משותף תוך שימוש בערוצים המוכרים והקונבנציונאליים, וכן בערוצים טכנולוגיים חדשים ומרגשים.
רב-תחומיות
.jpg)
ההתבססות על שיח בלמידה, והשימוש בטכנולוגיות חינוכיות מתקדמות, מזמנים מטבעם למידה המבוססת על התנסויות וידע ממגוון רחב של מקורות וחוויות של כל השותפות והשותפים ללמידה. כיוון שכך, אין זה אפשרי לתחום את הלמידה תחת מגבלות הדוקות של דיסציפלינה כזו או אחרת. אומנם, כל יחידות הלימוד שפותחו ע"י מרכז דיאלוגוס מתויגות תחת תחום דעת מסוים ונועדו לסייע בפיתוח מיומנויות החשיבה הנגזרות ממנו, אך כולן מתכתבות עם תחומי דעת נוספים.